RISE – en ledande innovationspartner för näringsliv och samhälle

Tre vassa forskningsinstitut har gått samman i RISE för att näringslivets och samhällets utmaningar har blivit fler och mer komplexa. RISE ägs av svenska staten och har uppdraget att bidra till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Ledord för verksamheten är värdeskapande, samverkande och oberoende.

Vad gör en innovationspartner?
Per-Olof Sjöberg, affärs- och innovationsområdeschef Digitalisering, förklarar att RISE samverkar med alla branscher och samhällsaktörer för att utveckla nya, framtidssäkra lösningar, tjänster och produkter.

– Som en oberoende forsknings- och innovations partner kan vi samla olika aktörer för att gemensamt ta fram hållbara lösningar på utmaningar inom industri och samhälle. Lösningar som fungerar i en bransch kan ofta föras över till en annan bransch.

Pernilla Walkenström som är divisionschef för Biovetenskap och material menar att RISE bidrar till ökad konkurrenskraft och hållbar samhällsutveckling genom att utgå från industrins behov och koppla samman behoven med RISE breda kompetensbas och infrastruktur.

– Vi utvecklar kompetens och lösningar för framtidens utmaningar genom att bedriva tilllämpad forskning i framkant, säger Pernilla Walkenström.

Därför jobbar vi på RISE
På RISE får medarbetarna stort utrymme för personlig utveckling, har varierande arbetsuppgifter inom en bred palett av expertisområden och får arbeta med lösningar på morgon dagens frågor redan idag.

– Att få vara med och påverka utvecklingen av teknik och samhälle och få möjligheten att arbeta med så många smarta människor är verkligen stimulerande för mig, avslutar Per-Olof Sjöberg.

Presenteras av:

Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtids-säkra produkter, tekniker och tjänster. RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten.

Läs mer här